Așa cum am zis într-un post anterior, o să povestesc puțin și despre brand book sau manualul de identitate.
Manualul de identitate este… este ce vrem noi să fie, sau mai exact ce dorește compania să transmită pe tot parcursul vieții brandului.
În principiu, manualul de identitate conține câteva reguli care trebuie urmate cu strictețe pentru o bună organizare vizuală, cât și sfaturi/mențiuni pentru oricine dorește să realizeze un material sau produs în aceeași linie cu identitatea brandului.
Primele reguli pe care le vom găsi sunt cele legate de logo, care ne îndrumă cum să folosim logo-ul, unde, cum și când, ba chiar ne indică ce dimensiune minimă poate avea pe materiale grafice sau ce distanța trebuie lăsată între logo și alte elemente grafice, pentru a fi cat mai vizibil și aerisit.
Imediat după reguli, găsim categoria de fonturi. De preferat aici vom găsi două fonturi obligatorii de utilizat, în special pentru print/web (este posibil să găsim chiar fonturile folosite la realizarea logo-ului) și puțin probabil să apară și un al treilea font.
Apoi vom regăsi indicații despre paleta de culori. Trebuie să respectăm cu mare atenție culorile obligatorii (mai ales cele din logo) și pe cele alternative.
Iar de aici pe tot parcursul manualului de identitate vom găsi exemple și sfaturi de utilizarea logo-ului pe anumite tipuri de materiale, ce imagini putem folosi, liste de iconuri asociate brandului, ba chiar și o linie grafică a materialelor din pachetul de identitate (carte de vizită, mapă, agendă, etc.).
Manualul de utilizare deține o structură standard, dar asta nu împiedică un brand să-l creeze exact după imaginea și dorința lor.
Comments