top of page

Despre Logo... pe înțelesul tuturor!

Pentru început vreau să vă menționez faptul că este important pentru produsul sau compania ta să fie susținută vizual de un logo.



Și poate o să vă întrebați de ce. În primul rând, logo este primul element de natură vizuală care va face diferența între tine și concurența ta. Astfel, tu vei avea un avantaj față de ceilalți prin simplul fapt, fără ca poate tu să îți dai seama că deja ai pornit un brand în piață.


Nu vom vorbi despre brand astăzi, pentru că atunci când spunem brand, de fapt spunem TOTUL, adică client, produs, calitate, notorietate, preț, logo, prezență în mediul online și offline și tot așa.


Logo-ul sau identitatea vizuală este un simbol grafic care poate fi realizat dintr-o multitudine de elemente, de la un simplu font sau o banală formă geometrică, până la cele mai complexe compoziții de elemente grafice. Ceea ce este important este că orice aducem în construcția logo-ului să fie în armonie.


De exemplu, logo-ul "the WHITE CATS" este o compoziție de elemente grafice, mai exact 3 la număr: o formă geometrică (pătrat), conturul unei siluete duplicată (2 pisici) și un font.


Când am realizat acest logo, am empatizat cu elementele alese, am vrut să transmită emoție dar totodată să ne reprezinte. Așadar, identitatea ta vizuală trebuie să fie o parte din tine, din produsul tău. Chiar și un simbol grafic abstract poate să transmită o emoție, totul ține de cum sunt alese elementele ce îi vor da forma finală.


În concluzie, ca să fie așa cum am zis în titlu "pe înțelesul tuturor", logo-ul este un simbol grafic realizat din diferite tipuri de elemente vizuale care transmit o stare/emoție, menite să reprezinte un produs sau o companie. Tu te vei face mult mai ușor remarcat în piață, iar clientul tău te va găsi mult mai ușor.


Sunt multe de spus atunci când vorbim de un logo, dar am încercat să scot “esența”.


Data viitoare o să vă las mai multe detalii despre Ghidul de utilizare a logo-ului.


bottom of page